Skintebo

Den västkustska pärlan, beläget med närhet till båtliv vid Skintebo bryggor samt även Billsdalsbadet & Killingholmen för svalkande dopp på varma sommardagar. Området karaktäriseras av bilfria gångstråk, radhus och båtmansgårdar – en slags blandning av radhus och villa.

Samhället i samhället har gjort Skintebo till en sann dröm för många barnfamiljer som eftersträvar ett tryggt boende med närhet till lekplatser, skolor, vårdcentraler och fritidsaktivieter som fotboll, ishockey, ridning samt tennis.

Lokaltrafik

I anslutning till mataffären finner man en pendelparkering för 18 bilar. Här tar man snabbt och lätt Rosa express in till Göteborg. Det finns även en återvinningsstation för glas, plast, tidningar och wellpapp utanför ICA.

Grusplan för fotboll finns väster om Nyhagen vid lekplatsen, väster om Humlekärret och öster om Skintebo intill ishallen. Alternativt finns det en plan med konstgräs vid ishallen intill Nygårdsskolan. Lekplatser finns det gott om i området, även en väster om Skintebo i skogen ovanför Furuslätten samt en halvvägs upp till Skinteboplatån strax norr om Skintebo.