Särö

Särö räknas sedan 2015 som en del av tätorten Billdal. Längst ut på Säröhalvön finner man många sekelskiftesvillor, annars är det vanliga villor som utgöra majoriteten av fastigheterna runtom i Särö. Det är ett mycket attraktivt område att bo i då pendlingsmöjligheterna mot både Kungsbacka och Göteborg är utmärkta.

Särö ligger vid havet och erbjuder fantastiska utsikter över vattnet och de omgivande skogarna. Det finns flera fina stränder i området, inklusive Tullboden, Åsa och Särö strand, som alla erbjuder kristallklart vatten och fina sandstränder.

Särö har också en rik historia och har varit en populär plats för sommarvistelse sedan 1800-talet. Här kan du hitta flera gamla byggnader och herrgårdar, som exempelvis Säröhus, som är en av de mest kända byggnaderna i staden. Säröhus byggdes 1892 och är känt för sin vackra arkitektur och storslagna park.

Särö är också känt för sina exklusiva villaområden, där många välbeställda personer har valt att bosätta sig. Här kan du hitta många vackra villor och lyxiga bostäder i en vacker och avkopplande miljö.Det finns flera restauranger, caféer och butiker i Särö, där du kan njuta av god mat och dryck samt shoppa för souvenirer och andra varor. I närheten av staden finns också flera golfbanor och andra fritidsaktiviteter, som exempelvis segling och fiske.

Sammanfattningsvis är Särö en vacker kuststad med en rik historia och exklusiva villaområden. Staden erbjuder fantastiska möjligheter till utomhusaktiviteter, avkoppling, god mat och dryck samt shopping. Området är populärt bland både lokalbefolkningen och besökare som söker en avkopplande och vacker miljö.

Särö Västerskog

Särö Västerskog är precis som namnet antyder en skog väster om Särö. Här finns ekar och tallar som är mellan 200 och 300 år gamla. I Särö Västerskog tar du dig fram på promenadvänliga stigar. Om du tar dig upp på en bergknalle får du ett bra utsiktsläge över skogen och skärgården. Den som är badsugen kan välja mellan sandstrand, klippor och stenblock.

Länsstyrelsen