Kullavik

Kullavik är en bebyggelse med mestadels villor i södra delen av Billdal. Här finns salta bad och klipper i överflöd, exempelvis Korshamn, Kyvik, Kullaviks hamn, Gillvik, Kullsvik och Skalvik. Kullavik tillhör stadsdelen Billdal och är beläget vid kusten, med närhet till havet och flera fina badplatser. Kullavik är en lugn och vacker plats med många grönområden, skogar och sjöar. Det finns flera fina promenad- och cykelvägar i området, inklusive den populära Kullaviksrundan som tar dig runt hela området med fantastisk utsikt över havet och de omgivande skogarna.

I Kullavik finns det flera restauranger och caféer som serverar god mat och fika. Bland de mer populära restaurangerna finns Kullaviks Krog, som serverar mat av hög kvalitet i en avslappnad atmosfär, samt Kullaviks Hamnkrog, som ligger precis vid hamnen och erbjuder fantastisk utsikt över havet.

Kullavik är också känt för sina fina badplatser. En av de mest populära är Kullaviks strand, som har en fin sandstrand och kristallklart vatten. Här kan du njuta av solen, bada och koppla av i en vacker och avkopplande miljö. Andra populära badplatser i närheten är Torsviksbadet och Härskogsbukten.

Sammanfattningsvis är Kullavik en vacker och avkopplande plats som erbjuder fantastiska möjligheter till utomhusaktiviteter, mat och dryck samt bad och avkoppling. Området är populärt bland både lokalbefolkningen och besökare som söker en paus från stadens stress och vardagsliv.